Inspiratie

Obstakels beklimmen

Inspiratie. Soms heb je het nodig en soms kun je het zijn.

Met een klein beetje inspiratie kom je al heel ver. En je kunt het overal voor gebruiken. Het schrijven van een tekst, het uitwerken van een plan, maar zeker ook om jezelf te verbeteren.

Begin dit jaar werkte ik voor een hele leuke vrouw. Ze is zelfstandige en ik hielp haar bij het herorganiseren van haar werkplek thuis. Na een aantal afspraken kwam ik weer langs en ze was zo enthousiast.  Doordat we al progressie hadden geboekt met haar werkplek was ze geïnspireerd geraakt en had ze een ander deel van het huis zelf onder handen genomen. Wat was ik trots op haar!
Ik had verder niks bijzonders gezegd of gedaan, maar we waren lekker op dreef. En dat moedigde haar weer aan.

Druk druk druk

Zoals jullie vast is opgevallen, heb ik sinds mei weinig online gedaan. Ik heb zelfs de vraag gekregen of ik gestopt was met m’n werk! Gelukkig is dat niet het geval ?

In april, mei en juni was ik bezig met een hele grote klus die veel tijd kostte. Het was veel werk, maar ook heel gezellig. Alleen liet ik daardoor een hoop dingen liggen. Geen blogs en geen socialmediaupdates, oftewel 0% aandacht voor m’n bedrijf 😯
Overdag was ik zo druk dat ik ’s avonds niet genoeg energie meer had om me nog te focussen.
In juli ben ik dan ook een week op vakantie gegaan. Voor het eerst in drie jaar kon ik echt genieten van het niks doen. Een beetje zonnen, zwemmen, lezen, muziek luisteren, eten en denken.. Want als je twee dikke boeken meeneemt waar je je niet doorheen kunt wurmen dan heb je ineens écht niks te doen ?
Na die week was ik door onvoorziene omstandigheden toch niet helemaal uitgerust, maar ik had wel meer overzicht gekregen. Ik ging weer aan het werk vol goede moed en leuke plannen, maar nu, vier weken later, is daar nog niks van terecht gekomen.

Onverwachtse inspiratie

Zonder dat ik het wist, was ik de afgelopen tijd op zoek naar inspiratie. En vanochtend kwam ie om de hoek kijken!
Ik bekeek een video van een vriend van ons. Hij is 18 jaar geleden 2 verdiepingen naar beneden gevallen en kwam op zijn hoofd terecht. Hij was vanaf zijn nek verlamd en de artsen zeiden dat hij nooit meer zou kunnen lopen of zitten. Na een aantal weken al verbeterde zijn toestand een heel klein beetje en dat spoorde hem aan om verder te gaan.

Hoe hij zijn gevecht is aangegaan, is wat mij inspireert. Dat ene kleine beetje vooruitgang heeft uiteindelijk ervoor gezorgd dat hij weer kan lopen.
Mensen maken altijd grapjes over third world problems en mijn situatie is absoluut niet speciaal en past daar heel goed bij.
Maar zijn verhaal geeft mij kracht. Als hij weer kan lopen dan kan ik dat ook.
Het gaat niet om het probleem, maar om hoe je ermee omgaat.

Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk dan zijn video:
https://www.youtube.com/watch?v=fpyejVAhMi8